TEKO Inženjering je specijalizovan za tehnologiju zaštite životne sredine i partner je za energetsku efikasnost. Tehničko znanje i strast da se zaštiti naša životna sredina za buduće generacije su obavezujući. Zbog udaljenosti do najbližeg izvora električne energije bilo je jasno da će farma Rodino Gnezdo dobijati potrebnu električnu energiju korišćenjem vetra i sunca. Fotonaponski paneli i mala turbina na vetar obezbeđuju električnu energiju za osnovne potrebe. Trenutno su instalirani 0,5 kWp. Mi planiramo da povećamo naš kapacitet ove godine za još 1 kWp i početkom naredne godine do 2 kWp, što će omogućiti da upravljamo našim sistemom za navodnjavanje i pumpama.

 

Sistem je savršen za udaljena područja ili objekte, koji nisu povezani na mrežu, poznat je kao „ostrvsko-rešenje”. Za skladištenje energije koristimo akumulatore dugog životnog veka koji ne zahtevaju servisiranje.

 

TEKO Inženjering ne samo da upravlja takvim postrojenjem, već vidi svoju budućnost u promociji, inženjeringu, projektovanju i instalaciji takvih objekata.

 

Dalje, mi smo razvili jednostavan sistem za sakupljanje sunčevih zdraka koji omogućava da se farma obezbedi sa toplom vodom koristeći isključivo sunčevu energiju.

 

Mi ćemo u budućnosti zameniti benzin sa biogasom, ali više o tome na našoj stranici - " Drvo i briketi".

 

 

  • Samoodrživ pristup proizvodnji energije na farmi koristeći samo sunce i snagu vetra
  • mere za smanjenje otpada, otpadnih voda i zagađenje vazduha (životne sredine)
  • proizvodnja u skladu sa životnom sredinom
  • mere za smanjenje korišćenja vode se sprovode zbog sistema za navodnjavanje „kap po kap”.
  • prihod kroz smanjenje troškova, a ne kroz masovnu proizvodnju - kvalitet u odnosu na kvantitet
  • Otpad se koristi i iznova se koristi do 100 % upotrebe, umesto sagorevanja (proizvodnja briketa)

 

Nazad