Ekipi I Folesë së Lejlekëve është e fokusuar në  racat e ruajtura në kuptimin historik siq është derri “Mangulica” dhe pulat “Sulmtaler”

 

Mangulica, është racë e njohur me origjinë nga Transilvania (Romania) dhe Hungaria dhe mori kuptimin e saj gjatë periudhës së monarkisë Austro-Hungareze. Mishi I tyre ka tepër pak kolesterol, lejohet të konsumohet nga njerëzit që vujanë nga diabeti.

Pula Sulmtaler është me origjinë nga Stiria (Austria) dhe u përhap gjatë monarkisë Austro – Hungareze ku Vojvodina ishte pjesë e saj. Pas luftës së parë botërore ajo u harrua për gati 90 vjet dhe në dekadën e fundit. Ky lloj I pulës është I famshëm për të verdhën e vezës së madhe dhe për mishin. Kishte arsye pse kjo racë e pulave quhej edhe Pula e Mbretit ose Kaiserhuhn. Në Austri ka shumë shoqeata të cilat merren eksluzivisht me këtë racë të pulave. (www.sulmsteirer.com ).

 

Përveq këtyre kafshëve që i përmendëm ferma Foleja e Lejlekëve ka edhe një racë rose dhe prodhon vezë të rosave dhe I fundit por jo I pavlerë  është Gomari I cili është I obligueshëm të jetë aty.

 

Të gjitha kafshët janë rritur në strehimore dhe kullotë adekuate, duke shijuarshumëllojshmërinë e ushqimit përgjatë gjithë sezonës. Strehimoret jane ndertuar nga stafi i Teko Inxhinjering pas një studimi më të gjatë të kërkesave dhe sjelljeve të kafshëve të ndryshme.

 

Ne jemi të përqendruar në phyto – trajtim (trajtim me bimë natyrale të prodhuara vetë) që të parandalojmë ndonjë sëmundje, për të përmirësuar mirëqenjen e kafshëve me rezultat të cilësisë së lartë të prodhimit dhe të shmangim nevojën e ndonjë ilaqi ose produkte si ushqim suplimentar.

 

E fundit por jo më pak e rëndësishme ne do të prezentojmë konceptin tonë të pellgut për rritjen e peshqëve e cila do të fillojë në sezonin 2015 – Ju dëshironi të dini më shumë për konceptin tonë të rritjes së peshqëve, ju lutem bashkohuni në faqen: http://www.teko.rs/WhatWeDo/Fishery.php 

 

Në fotografitë intro ju mundeni të shihni përgjrgjësen më të re Znj. Orhidea, e cila e shef vetën përgjegjëse për mirëqenjen e pulave dhe rosave si dhe lepujt.

 

Ne ndjekim moton:
! Klientët tanë meritojnë kualitetin më të lartë të produkteve!

Kursi për higjienën e pulave dokument për shkarkim

Kursi për shumimin e pulave dokument OS 1për shkarkim

Kursi për shumimin e pulave dokument ES 2 për shkarkim

 

 • Vetëm rasat e ruajtura janë marrë parasyshë të fokusuar në diabet, sheqeri në gjak dhe kolesteroli
 • Të gjitha llojet e kafshëve trajtohen dhe mirëmbahen (kushtet e jetesës sipas kërkesave natyrale të kafshëve – lëvizje e lirë në fushën e përcaktuar)
 • Kullota e ndërtuar për kafshë lejon ushqime të llojllojshme sipas sezonës dhe kushteve natyrale
 • Foleja e Lejlekëve është përqendruar në kullotat dhe shumimin e Mangulicave dhe pulave të llojit Sulmtaler
 • Mishi nga derri mangulica ka 70% më pak kolesterol në krahasim me llojet tjera të derrave.
 • Pulat e udhëheqësve Sultaler prej kohës së monarkisë Austro – Hungareze është ende e njohur ne Sriria (Austri) për kulaitetin e vezëve dhe mishit (shpesh jane porositur edhe nga Napoleoni)
 • Përveq kësaj kemi edhe roast dhe lepujt (shiqo pellgun) si dhe prodhimi I vezëve të rosave
 • Trajtimi Phyto – medicional parandalon nevojën për përdorimin e kimikateve, hormoneve dhe antibiotikëve
 • “Kafshët e shëndetshme ofrojnë ushqim të shëndetshëm”
 • Ka edhe diçka e cila në të vërtetë nuk mundet të na mungojë në fermën e vërtetë – gomari  - ai quhet “Gomar”
 • Trajnimet educative për çështje të ndryshme rreth kafshëve na lejon që të ngrisim nivelin e kualitetit
Back